Verda Wellness HammamIn het stoombad is de temperatuur zo’n 50º C met een luchtvochtigheid van 80%-100%. Er hangt een dichte nevel, die wordt verrijkt met een essentiële olie van mint of eucalyptus. Samen met de fijne stoom heeft dit een heilzame uitwerking op de luchtwegen. De invloed van de stoom en warmte op de huid zet de poriën open waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en de huid gereinigd. Bovendien worden de poriën van de huid alvast geactiveerd, wat bevorderlijk is voor het transpireren tijdens de volgende saunaronde.

Verschil tussen een stoombad en sauna

Het verschil zit in temperatuur en in vochtigheid. In de sauna is de temperatuur hoog en de vochtigheid laag. In het stoombad is dit precies andersom. Na een kwartier in het stoombad is het zo dat het lichaam evenveel opgewarmd is als bij een kwartier in de sauna. Dit is met name opmerkelijk omdat een stoombad ongeveer 50 graden kouder is dan een sauna. De reden hiervoor is dat de temperatuur wordt overgedragen door het vocht dat condenseert op uw huid.

Koude douche

Neem na de sauna de tijd om goed af te koelen onder een koude douche. Een juiste afkoeling geeft niet alleen een verfrissend gevoel maar het stimuleert ook de werking van uw bloedsomloop en zenuwstelsel. Afgestorven huidcellen kunnen verwijderd worden, waardoor uw huid elastischer en sterker wordt en er weer zacht en stralend uit ziet.

 

Disclaimer

Alle webpagina's op deze site zijn met grote zorgvuldigheid samengesteld door Verda BVBA. Onvolkomenheden kunnen zich desalniettemin voordoen. Verda BVBA kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor feitelijke onjuistheden in de aangeboden informatie.

Contact Gegevens

Verda Wellness
Einde 129
3920 Lommel
België

+32 (0) 468205682  
 
www.verda-wellness.be
Verda Wellness